TopGears
Chuck Norris
Dołączył: 09 Cze 2006
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 9:53, 10 Cze 2006 Temat postu: Przepisy na ciasto (Przynęta) |
|
|
PRZEPISY:
Przepis nr 1
Ugnieć 2 - 3 ząbki czosnku, dodaj mąki pszennej. Dokładnie wymieszaj z odrobiną wody i oleju.
Przepis nr 2
Ugnieć kawałek świeżej bułki z dodatkiem łyżki stołowej anyżku, łyżeczki cukru.
Przepis nr 3
W bardzo małej ilości gotującej wody rozpuść torebkę cukru waniliowego, troszeczkę masła zagęść kaszę manną, którą potem na gorąco ugniataj.
Przepis nr 4
Miękisz razowego chleba wygniatamy z olejem przesmażonym razem z odrobiną drobno posiekanej cebuli.
Przepis nr 5
Miękisz białego chleba ugniatamy z silnie odstanym białym serem (zgliwiałym).
Przepis nr 6
Gotujemy szklankę wody z 4 łyżkami cukru i 1/3 szklanki kaszy jaglanej. Trzymamy to na małym ogniu, aż do rozgotowania się kaszy. Następnie do ochłodzonej papki dodajemy 2 - 3 rozgniecione na miał herbatniki, dwie łyżeczki oleju. Następnie dosypujemy mąki tak, aby trzymało się haczyka.
Przepis nr 7
Upiec w piekarniku duży ziemniak o żółtym miękiszu. Po wyjęciu z piekarnika szybko obrać i ugnieść gorący ziemniak z żółtkiem i ok. 1 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Przepis nr 8
2 łyżki stołowe mąki pszennej, 1 łyżki stołowej cukru, 1 żółtko i trochę oleju. Całość dokładnie ugnieść. Jeśli ciasto jest za twarde dodać odrobinę oleju.
Przepis nr 9
Ugnieść miękisz z bułki z białym serem, 1 łyżeczki siemienia konopnego i ok.1 łyżeczki miodu.
Przepis nr 10
Ugnieść ugotowanego ziemniaka z żółtkiem, 1 łyżką cukru pudru i 1 łyżką mąki kukurydzianej.
Przepis nr 11
Do kawałka czystego płótna włóż miękisz ze świeżej bułki, tyle samo mielonych konopi oraz troszkę oleju. Całość zamocz w ciepłej wodzie i długo ugniataj przez płótno.
Przepis nr 12
Biszkopt ugnieć z mlekiem, aż do otrzymania lekko kleistej masy. Można dodać trochę cukru.
Przepis nr 13
Świeży piernik ugnieć z dodatkiem miodu i cukru.
Przepis nr 14 (Jest to przepis zapomniany i dla wampirów, ale sprawdza się na liny)
Wsyp do naczynia 2 - 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżkę mąki kukurydzianej i jedną łyżkę cukru. Wszystko połącz świeżą krwią (może ktoś ze znajomych pracuje w zakładach mięsnych).
Przepis nr 15 (Znakomity na liny)
Włóż do naczynia jednakową ilość puree ziemniaczanego, mąki żytniej, puree z ugotowanego bobu. Dodaj środek wiążący składający się z cukry i miodu.
Przepis nr 16
Wyprażone na patelni płatki owsiane zagniatamy z ugotowanym ziemniakiem.
Przepis nr 17
Zimne, ugotowana ziemniaki ugniatamy z mąka na jednolitą masę, z której formujemy kulki i wrzucamy je do gotującej wody. Po ok. 2 - 3 minutach siekamy kulki nożem i zagniatamy powtórnie z larwami ochotki lub siekanymi dżdżownicami
Post został pochwalony 0 razy
|
|